Mentorordning

Knap 100 foreninger har udpeget en særlig kontaktperson, som du kan kontakte, hvis du har spørgsmål. Denne mentor er selv aktiv i foreningen og har på frivillig basis sagt ja til at stå til rådighed for potentielle nye medlemmer. Mentoren kan for eksempel hjælpe dig med at finde det rigtige hold, informere om mulighederne i klubben og eventuelt sørge for, at der er en, der er klar til at tage godt imod dig den første dag, du møder op i foreningen.
 

Når du søger i foreningsoversigten, kan du med et flueben i boksen "Skal have en mentor tilknyttet" vælge kun at få vist de foreninger, der tilbyder denne service. 


Kontakt endelig en af mentorerne, hvis du overvejer at melde dig ind, eller hvis du bare har praktiske spørgsmål. De kan enten kontaktes på mail eller telefon, men husk, at de gør det frivilligt, og derfor er det ikke sikkert, at de kan svare på alle tidspunkter. Mange af dem passer deres almindelige arbejde i løbet af dagen, men læg endelig en besked, så de kan vende tilbage til jer. Og hvis I slet ikke kan komme i kontakt med den relevante mentor, så giv endelig besked til bosætningskoordinator Pia Enemark på tilflytter@esbjergkommune.dk
 

Kunne du tænke dig at være mentor?

Hvis du selv er aktiv i en forening og har lyst til at gøre en ekstra indsats for at få nye medlemmer til klubben, så kan du melde dig som mentor. Det kræver ikke andet, end at du giver os lov til at offentliggøre dit navn, mailadresse og telefonnummer - og at du så selvfølgelig tager dig godt af de interesserede personer, der henvender sig.
 

Det er en fordel, hvis du taler engelsk, da mange internationale tilflyttere er meget glade for at have en direkte indgang, hvis de ikke er så gode til dansk endnu. I andre lande er vores foreningskultur ikke nær så udbredt, og derfor kan internationale tilflyttere have brug for en hjælpende hånd med at komme i gang i en dansk forening. På engelsk kalder vi mentoren en "Newcomer Buddy".

 

Søg i foreningerne

Du finder alle foreningerne i foreningslisten, hvor du også kan finde alle dem med en mentor. 

Se alle foreninger