Munkesø ved Skallebæk

Søens historie går tilbage til 1400-tallet, da søen var vandreservoir for møllen. Møllen hørte dengang til et nærliggende kloster, som ikke findes mere. Møllen har både heddet Munkemølle og Skallebæk Mølle, men den findes desværre ikke mere. 

 

Munkesøen har også været helt forsvundet, men blev genskabt i 1930’erne, og nu er søen fredet.

 

Det kan du opleve

Søen og dens omgivelser har et rigt plante- og fugleliv. Den forholdsvis lavvandede sø udgør sammen med de nærmeste omgivelser et sandt fuglemekka i både yngle- og træktiderne.

 

I de lune forårsaftener høres ofte nattergal, kærsanger og græshoppesanger i krattet omkring søen. Og du kan se både knopsvaner, gråænder, fiskehejrer og hættemåger i området. Langs søen kan du se flere smukke vandplanter som fx Frøbid, Gul Åkande og Nøkkerose.

 

Tips og tricksTa ud logo

Fra P-pladsen kan du bevæge dig ud på to ture i området. Den gule natursti på ca. 4,5 km fører dig langs Nørbækken, som løber i en smal kløft gennem et gammelt egekrat.

 

I Nørbæk Plantage kan du være heldig at se kronvildt. Fra stien er der også udsigt over den lyngdominerede Varming Hede. Lyngen blomstrer i juli, august og september.

 

Den røde tur på ca. 3 km fører langs den øvre del af Nørbæk over Ribe Golfklubs arealer. På stiens nordligste del er der en flot udsigt over Munkesø.

I nærheden

Ribe

Tange Plantage

Munkesø ved Skallebæk på kort:

Find vej

Adresse: Snepsgårdevej 20, 6760 Ribe

 

Parkering: Snepsgårdevej 20, 6760 Ribe

 

Se Rejseplanen

Flere forslag til udflugter

Find andre udflugter og ny inspiration til dit næste eventyr i Esbjerg Kommune.

Andre ideer

Find energistierne

Med EsbjergLive-app'en i lommen er det let at finde energistierne og alle de andre dejlige naturoplevelser. 

Mere om EsbjergLive

Events

Du kan enten bruge eventkalenderen her på hjemmesiden eller ved at hente app'en EsbjergLive.

Find events